Mijn doel voor 2019

Mijn doelen na de marathon van Valencia waren even op. Ik had namelijk als hoofddoel om hier onder de 4 uur te gaan duiken en daarna leek het mij leuk om mij te gaan richten op triatlons. Maar die 4 uur kwam er niet, en het bleef aan mij knagen om het gewoon nog een keer te proberen.

Ik zat eraan te denken om vlak na Valencia mee te gaan doen aan een marathon. Het tegen niemand vertellen en die 4 uur gaan rocken. Want ik wist dat ik het zou moeten kunnen. Maar het paste toch niet helemaal goed in de planning en bovendien wist ik niet zo goed of mijn lichaam dat wel zou kunnen. Dat heb ik dus niet gedaan (anders had je het vast wel gezien online ;)).

Verder zat ik eraan te denken om een nieuwe poging te gaan doen in het nieuwe jaar, Rotterdam, Enschede of een andere wat kleinere marathon. Maar het trainen stond me tegen, ik wilde eigenlijk eerst sneller worden en dan pas weer een marathon gaan lopen. Toch blijft het gevoel van een marathon hangen. Ik vind het gewoon iets magisch en stoers hebben om er weer een uit te lopen. Maar ik weet dat ik sneller kan worden als ik wat specifieker train.

De triatlons spookten ook nog door mijn hoofd. Ik heb een wielrenfiets, ik wil graag goed leren zwemmen, alleen nog in deze donkere dagen heb ik nog niet de zin om me hier volop op te geven. Tevens had ik na de marathon van Valencia zo veel zin om weer lekker te gaan lopen dat ik het hardlopen niet wil ‘delen’  met fietsen en zwemmen. Wel blijf ik fietsen in de zomer als herstel, en heel misschien dat ik het gewoon probeer, zo’n achtste triatlon, maar ik ga me er niet op focussen.

Dan blijft nog over: een marathon of sneller worden. Ik heb hier super lang over getwijfeld, en Stefan heeft het mij ook zo vaak gevraagd. Maar die marathon komt er heus nog wel. Ik ga me voor nu focussen op kortere afstanden. Tot de halve marathon, maar wel met 1 halve marathon als hoofddoel: Enschede!

In Enschede heb ik mijn eerste halve marathon gelopen (omdat ik daar toen woonde) en ik heb hier nog een appeltje mee te schillen! Ook nadat Stefan hier vorig jaar heeft gelopen leek het mij tof om hier weer heen te gaan, en voor een goede tijd te strijden. Ik zal in de voorbereiding wat 10km loopjes gaan doen. De 10EM in Apeldoorn tijdens de Midwintermarathon en plaatselijke wedstrijden!

Daarnaast zal ik mijn intervaltraining wat meer uit gaan breiden. Ik denk er zelfs aan om weer met een trainer/schema te gaan lopen. Alleen wie, wat, waar dat weet ik nog niet. Ik hield nooit zo van schema’s, maar sinds Valencia vind ik het toch wel prettiger. En wie weet er nou beter wat goed voor je is dan iemand die ervoor geleerd heeft!

Wat is jouw doel voor 2019? En loop jij volgens een schema?

Advertentie

Een gedachte over “Mijn doel voor 2019

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: