Road to Valencia

Tuurlijk heb ik ook wel eens een moment dat ik niet zo veel zin heb om te lopen. Dat ik tegen die ene lange duurloop op kijk, of dat het laat is, na een drukke dag werken. Maar bijna altijd merk ik tijdens het lopen dat ik er zo veel voldoening uit haal.

Zo ook vandaag, toen ik aan het begin stond van mijn tweede lange duurloop voor Valencia (eigenlijk de eerste in mijn hoofd). Vorige week liep ik een paar km in en toen liep ik de halve marathon van Amsterdam. Daarmee kwam ik ook op een lekkere duurloop van 27,5 km, maar nu ging ik naar de 30 en dat is dan toch een soort van drempel.

Sinds kort heb ik podcasts ontdekt, en ik merk dat ik dit tijdens het hardlopen ook erg prettig vind. Ik startte hem op en stapte de deur uit voor het rondje. Ik vind het fijn om vooraf een rondje in mijn hoofd te hebben zodat ik daar tijdens het lopen niet meer over na hoef te denken. Ik begon meteen in een lekker tempo, en merkte dat mijn hartslagmeter (op de pols) het al direct niet deed en dat het koud was, dus horloge ging over mijn trui en vouw mijn handen hierin op.

Als ik op zo’n 12 km zit loop ik zo lekker, ik zit er goed in en dan besef ik mij dat ik een stuk sneller loop dan ik doe buiten mijn marathonperiode. Elke keer als ik voor zo’n lange duurloop ga loop ik onbewust harder, ondanks dat ik wel echt rustig wil lopen. Dit gaat gewoon onbewust, en als ik buiten een marathonperiode zit kan ik me echt niet voorstellen dat deze lange duurlopen mij zo ‘makkelijk’ af gaan.

Vooraf voor zo’n lange duurloop denk ik er altijd wat moeilijker over dan tijdens. Je bent lang aan het lopen, vaak ben ik hier een halve dag mee bezig en de tijd dat je aan het lopen bent is al gauw 3 uur. Maar als je eenmaal bezig bent en je luistert naar muziek (of een podcast) dan vliegen die kilometers voorbij en besef ik mij hoe heerlijk het is als je mag en kan hardlopen, op elk moment, maar het liefst op zondagochtend, met een zonnetje en koude bries.

Ik heb mijn hele duurloop een lekkere runnershigh gehad die zich de laatste kilometers uitte in nog een aantal snelle kilometers. Mijn benen bleven maar gaan en ik had naar mijn idee zo de marathon vol kunnen lopen. En nu dus hopen dat het over 5 weken in Valencia precies zo gaat en ik er 42,195km vol van kan genieten. Nog even 5 weken knallen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: