10 tips voor reizen door Vietnam

Ik vond het zelf vooraf heel leuk om andermans ervaringen te lezen en te zien wat zij allemaal in de reis gedaan hebben en wat wij hiervan wilden gaan doen. Ook vind ik het leuk om tips te geven over de reis, wat je bijvoorbeeld wel of beter niet kan doen. Dus hierbij komen onze tips die ons geholpen hebben, en dingen die we achteraf misschien anders hadden gedaan.

Koop een simkaart!

Deze is al op het vliegveld te krijgen. Wij hadden heel veel (120GB voor zo’n 10 dollar) en dat heb je echt niet nodig. We kwamen uiteindelijk uit op zo’n 20GB wat we gebruikt hadden (vooral ook omdat we in de bus/trein gewoon op onze telefoon zaten, ik een hotspot maakte voor Stefan en ook vaak in hotels op mijn 4G zat ipv op de wifi). Het is vooral heel handig als je de route door de stad wil weten, en bijvoorbeeld of de chauffeur in de taxi wel de goede kant op rijdt 😉

Plan niet te veel van te voren, maar doe ook niet te veel last minute

Wij hadden van te voren nog helemaal niks geboekt. Achteraf hadden we makkelijk de eerste nacht in Hanoi al wel kunnen boeken, maar de rest is echt niet nodig. In elke stad zijn zo veel reisbureaus om iets te boeken, en eigenlijk altijd kan dit ook wel via het hostel/hotel waar je zit. Het is wel fijn om van te voren je volgende bestemming te boeken, omdat je dan nog redelijk wat keuze hebt voor een goede prijs en wij vonden het heel fijn dat we iets vastigheid hadden wanner we waar heen gingen. We boekten dan meteen ook de reis hoe we dat gingen doen, dus met een minivan, een bus of de trein.

Ga in ieder geval één stuk met de Easy Riders mee

Dit hebben wij zelf niet gedaan en daarvan zeiden we achteraf wel dat het wel echt tof was geweest. Begrijp me niet verkeerd, we hebben echt een super vakantie gehad en dit had niet heel veel uitgemaakt, maar het was wel leuk geweest. Je kan echt door het hele land een stuk achterop. Je ziet het landschap dan nog weer op een andere manier!

Wij hadden wel zelf zo’n soort ervaring gedaan door van Hue naar Hoi An met een scooter te gaan, dan kan je ook zelf bepalen waar je stopt, ideaal!

Ga je met de nachttrein?

Kies dan voor een sleeper voor 4 personen. Men zegt dat dit de zachtste bedden zijn en deze zijn dan nog hard. Je hebt hier echter wel meer ruimte als in een zespersoons sleeper. Zorg ook dat je een trui en lange (jogging) broek hebt klaar liggen voor de nacht, want de airco staat aan en als je pech hebt heb je een dunne deken. Kou leiden in zo’n klein bedje is echt niet fijn 😉

Kies tevens voor een plek onderaan, ik had het idee dat we hier minder door elkaar geschud werden, plus je hebt plek om je spullen neer te zetten (onder het tafeltje) en je hebt stroom!

Ga je met de slaapbus?

Houdt er dan rekening mee dat je hier niet plat kan liggen, en je dus niet de allerbeste nacht kan maken. Wij hebben deze alleen één nacht naar Sapa gedaan en hebben op zich oké geslapen, maar goed is anders 😉

Slaap een nacht op Cat Ba of op een boot in Halong Bay

Dit is ook iets dat wij niet hebben gedaan, maar wat we wel aan zouden raden. Omdat wij heel graag naar de Poem Mountain (Bai Tao) wilde (waar Stefan mij uiteindelijk ten huwelijk vroeg), hebben wij gekozen voor twee nachten op het ‘vaste land’, maar het is denk ik wel een hele ervaring om op het eiland te slapen of zelfs op een boot.

Processed with VSCO with hb2 preset

Plan genoeg rust in

Alleen maar reizen en dingen doen is natuurlijk leuk, want je wil zo veel mogelijk zien, maar het is ook heerlijk om een dag bij het zwembad te liggen, of een middag! Bekijk wanneer jij het rustig aan wil doen en kies dan voor een hotel met zwembad. In Hoi An zijn er hier een hele hoop van te vinden, evenals in Mui Ne. En vast in Nha Trang ook wel (hier zijn wij alleen niet geweest).

Gaan met het regenseizoen of juist niet?

Wij gingen midden in het regenseizoen, en hoewel ik hier best wel tegen op keek is het mij heel erg meegevallen! Je moet in ieder geval niet je weerapp vertrouwen, want deze geeft 24/7 aan dat er onweer komt. Dat is echt niet het geval, er zijn genoeg momenten met zon en ook zonder zon is het echt heel warm. Wel hebben we denk ik elke dag een buitje gehad, maar deze zijn vaak ook zo weer over. Alleen in Sapa hebben we wat meer regen gehad, maar we hoorden van anderen juist weer dat die dat helemaal niet hadden gehad. Het verschilt zo per dag en per uur! Je hebt het niet voor het zeggen en moet je er vooral niet te druk om maken! Alleen in Da Lat hebben we het wat frisser gehad en lange kleding aan gehad, maar verder is het ’s avonds ook nog heel erg warm!

Houdt rekening met de warmte

Ik vond het super lastig om te bedenken wat ik allemaal mee wilde, hoe veel etc. Ik had alles klaargelegd en er een filmpje van gemaakt op insta en kreeg best veel reacties dat ik niet zo veel mee hoefde te nemen. Ik heb wel alles van het filmpje meegenomen en was hier echt best wel blij mee. Doordat het echt warm is in Vietnam zweet je heel gauw, en als je dan weer op je hotelkamer komt is het fijn dat je het even kan laten luchten, en wat anders aan kan doen. Natuurlijk kan je ook overal wassen, maar dit is niet altijd ideaal – je moet ook rekening houden met hoe lang je nog ergens bent etc. Ik had denk ik 5 shirtjes, 5 hemdjes en 4 korte broeken mee en kon hier makkelijk mee uit de voeten. Kleding had even tijd om te drogen en ook loop je niet de hele tijd in hetzelfde rond (vond ik wel echt fijn). Je kan zo je kleding wat spreiden.

Let op met de airco

Dit is een fout die wij in het begin wel echt hebben gemaakt, de airco te koud zetten. Niet alleen omdat je lichaam dan elke keer een dikke klap krijgt als je naar buiten gaat, je kan er ook flink verkouden van worden. Het is natuurlijk wel lekker dat als je de warmte uit komt je lekker in een koele kamer stapt, maar dit is maar voor even. Op het eind van de vakantie hadden we de airco vaak op 25/26 graden staan en dit was nog lekker verkoelend zonder dat je echt een dikke klap krijgt als je naar buiten stapt.

En GENIET vooral van de voorbereiding en het hele land! 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: