Vietnam deel 2

Verder met het reisverslag van onze reis door Vietnam! We zakken in dit gedeelte van het noorden naar het midden af, middels een nachttrein. Hoe ons dat beviel lees je in deze blog!

Dag 8 – Tam Coc

We ontbijten in Tam Coc bij onze Homestay en dat is zo mega lekker! Een omelet met groenten, vers fruit en een lekker sapje. We besluiten een scooter te huren (en dat kan ook bij de Homestay) en rond te rijden naar een mooie pagode en tevens en super mooi uitzichtpunt. Deze hebben we al super vaak voorbij zien komen op foto’s en moeten wij ook echt bekijken.

Het is hier best wel druk, maar ondanks dat hebben we een flink aantal foto’s kunnen maken zonder toeristen erop. Het lijkt alsof iedereen daar wel echt rekening mee houdt (met elkaars foto’s ;)). Na een warme klim omhoog en weer naar beneden even afkoelen met een koude cola om vervolgens door te rijden naar een andere pagode. Deze is super groot en hier hebben we dan ook echt wel een paar km gelopen, genoeg gezweet en heel veel mooie foto’s gemaakt. We besluiten weer terug te gaan en onderweg moeten we nog even tanken. We kwamen niet echt een tankstation tegen, maar wel een monteurszaakje. We besluiten de beste man te vragen of hij ons kan voorzien van een litertje benzine en dat wil hij, in een (volgens mij) super ouderwets ding, heel grappig! Deze avond eten we lekker in de Homestay, want de gastvrouw kan zo goed koken dat we de deur niet meer uit willen!

Dag 9 – Tam Coc

Na weer een super lekker ontbijt gaan we naar het centrum om ons te laten varen op een bootje waar iedereen met zijn benen roeit. Het is rustgevend, geen getoeter om je heen, maar er zijn wel erg veel toeristen in bootjes. Ons vrouwtje is super aardig en kan goed Engels waardoor we ook over wat dingen kunnen praten en zij wat foto’s van ons maakt. Na een paar grotten waar we onderdoor zijn gegaan keren we om en varen we terug. Super leuk om een keer te doen. Hierna huren we weer een scooter en gaan we nog naar een andere pagode (niet super bijzonder maar wel leuk om te zien) en willen we naar de Bird Valley. We hebben alleen beide niet heel veel zin om veel te lopen (het is super warm) dus we besluiten terug te gaan naar de Homestay om daar nog even te relaxen.

We konden bij een Homestay om de hoek zwemmen hadden ze aangeboden, en omdat het echt heel warm is konden we deze verkoeling wel gebruiken. Na een paar uurtjes zwemmen keren we terug waar we gaan douchen en ons klaar maken voor de lange treinreis die ons te wachten staat. De nachttrein naar Dong Hoi!

Dag 10 – Phong Nha

De nachttrein viel alleszinds mee. Oke, de bedden waren super hard, maar we hadden 2 Vietnamezen bij ons die super goed Engels konden spreken dus hebben daar even gezellig mee gekletst. Na een half uurtje zijn we lekker gaan slapen, alleen de airco stond redelijk hard aan. Het werd dus een koude nacht (iets dat we al heel lang niet hadden gehad dus wel weer even wennen). Na aankomst in Dong Hoi werden we al vrij snel opgehaald om een trip te doen naar de Phong Nha caves. Hier gingen we 2 grotten bezoeken, de Paradise grot die 31km lang was, waarvan wij 1km konden zien en de Dark Cave, wat een avontuurlijkere grot was. Hiermee gingen we met een zip line naar beneden, daar een stukje zwemmen, vervolgens de grot in met helm, lampje en bikini om een modderbad te nemen. Dit was echt heel apart om te voelen, en alles zat onder. Daarna afspoelen en teruglopen, waar we met een kayak terug mochten peddelen. Na een douche konden we ons omkleden om weer terug te gaan naar het hotel.

Dag 11 – Hue

In de ochtend gaan we met de trein van Dong Hoi naar Hue. Dit duurt ongeveer 3 uurtjes en we hebben een ‘soft seat premium’ geboekt waardoor we super chill zitten! In Hue checken we in en we gaan de stad bekijken. Ik ben inmiddels super verkouden geworden van alle airco’s, maar zonder kunnen we niet echt dus we doen lekker rustig aan. Het oude gedeelte is super mooi met heel veel tierenlantijntjes overal en mooie kleuren. We lunchen met springrolls waar de dames van het restaurant mij even uitleggen, heel leuk! We gaan op tijd weer terug naar het hotel en Stefan kleed zich om om te gaan hardlopen. We kunnen gratis een fiets meenemen en ik fiets mee met Stefan. Leuk om hem door de stad te loodsen en op sommige kruispunten ook wel een beetje eng, want iedereen gaat door elkaar heen. Maar iedereen houdt wel rekening met elkaar.

Dag 12 – Hue

De dag begint vroeg, we gaan vandaag een trip maken naar de Vinh Moc tunnels. Deze tunnels zijn nog in originele staat na de Vietnamoorlog. Tijdens mijn eindexamen op de HAVO was een van de onderwerpen de Vietnamoorlog, en ondanks dat ik er niet super veel meer van wist vond ik dat altijd wel super interessant en wilde ik er toen al ooit eens heen om het te ervaren. Deze dag zelf was ik alleen echt een beetje ziekig, maar hier kwam ik pas goed en wel achter in de bus. Het was een lange dag, maar zo interessant en aan de andere kant bizar om over te horen.

In de tunnels werden we rondgeleid door een meisje wiens ouders deels in de tunnels zijn opgegroeid en wiens opa en oma daar echt deel van uit hebben gemaakt. Ze vertelde dat ze altijd alles kon vragen aan haar opa en oma en dat zij dan alles wilde vertellen. Dat is wel een verschil met hoe het hier was na de Tweede Wereldoorlog (nou kan ik de situaties ook niet helemaal vergelijken, welke heftiger waren, maar het viel mij wel op).

Hierna gingen we een deel van de Ho Chi Minh route bekijken, waar via de Vietnamezen goederen geleverd kregen voor de oorlog. Ook bezochten we een oud basiskamp van de Amerikanen en ook wat voertuigen stonden hier opgesteld. Al met al echt een indrukwekkende dag!

Dag 13 – Hoi An

Van Hue gaan we op de scooter naar Hoi An. We hebben dit veel online gezien dat dit goed te doen is, en de bagage wordt overgebracht van Hue naar Hoi An, je hoeft daar dus niks voor te doen. We hadden allebei super veel zin in Hoi An en konden niet wachten daar te zijn. De trip was super mooi onderweg, echt Vietnam heeft een prachtig landschap dat zo in de verschillende gebieden van elkaar verschilt. We komen vrij vroeg aan in Hoi An en gaan even kijken bij de zee. We moeten nog even wachten op onze bagage namelijk. Het is er super mooi maar wel erg warm dus we besluiten gauw bij een tentje naast een waaier te gaan zitten.

Na het halen van de bagage kunnen we naar onze villa en daar aangekomen nemen we meteen een duik in het lekkere zwembad! Zo fijn om dat erbij te hebben zitten, dan kom je echt tot rust en kan je lekker afkoelen (buiten je slaapkamer om ;)). ’s Avonds ontdekken we het oude centrum van Hoi An in het donker. Prachtig is het er met alle lampionnen. Ook de eettentjes zijn hier super allemaal en we besluiten dat we niet 2x bij hetzelfde tentje gaan eten, hoe lekker het er allemaal ook uit ziet 😉

Advertentie

Een gedachte over “Vietnam deel 2

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: